Belanca ulupati u čvrst šne zajedno sa šećerom.
Staviti u dresir džak, praviti puslice (i manje i veće), ređati na pleh obložen papirom za pečenje i sušiti u rerni na 120*C oko 2 sata.
Aroniju usitniti i dodati u ulupanu slatku pavlaku. Promešati i napraviti krem.
Na manju puslicu istisnuti krem od aronije, poklopiti većom puslicom i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 130 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 6 %
Masti - 10 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 72 mg
Ugljeni hidrati - 10 g
Ugljeni hidrati (%) - 65 %
Natrijum - 24 mg
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 25 g
Energetska vrednost porcije - 65 kcal
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 3 %
Masti - 5 g
Masti (%) - 14.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 36 mg
Ugljeni hidrati - 5 g
Ugljeni hidrati (%) - 32.5 %
Natrijum - 12 mg
Vlakna - 0 g