Toggle Navigation

 

Puslice sa kremom od aronije

Plodovi aronije su oporog ukusa, a koriste se za pripremu: sokova, vina, džemova, čajeva, sirupa, kompota, likera, tkođe se koristi i kao začin i boja u pićima i jogurtu.

Plativoo
Priprema

Belanca ulupati u čvrst šne zajedno sa šećerom.

Staviti u dresir džak, praviti puslice (i manje i veće), ređati na pleh obložen papirom za pečenje i sušiti u rerni na 120*C oko 2 sata.

Aroniju usitniti i dodati u ulupanu slatku pavlaku. Promešati i napraviti krem.

Na manju puslicu istisnuti krem od aronije, poklopiti većom puslicom i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 130 kcal

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 6 %

Masti - 10 g

Masti (%) - 29 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 72 mg

Ugljeni hidrati - 10 g

Ugljeni hidrati (%) - 65 %

Natrijum - 24 mg

Vlakna - 0 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 25 g

Energetska vrednost porcije - 65 kcal

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 3 %

Masti - 5 g

Masti (%) - 14.5 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 36 mg

Ugljeni hidrati - 5 g

Ugljeni hidrati (%) - 32.5 %

Natrijum - 12 mg

Vlakna - 0 g

Broj osoba

20

Vreme pripreme

120 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • jaja
    • 150 g šećera
    • 200 g kandirane aronije
    • 500 ml slatke pavlake