Umutiti penasto belanca, dodavati postepeno šećer i mutiti dok se šećer ne rastopi. Zatim dodati keks, orahe, promešati i podeliti na dva dela. Ispeći dve kore u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 20 minuta.
Razmutiti brašno sa malo mleka. Preostalo mleko zagrejati, dodati brašno i kuvati dok se krem ne zgusne. Umutiti penasto žumanca i šećer na pari. Staviti u topao krem 100 g čokolade i mešati dok se ne rastopi. Penasto umutiti margarin, sjediniti sa obe smese, dodati keks, orahe i rendanu čokoladu.
Filovati kore i premazati celu tortu.
Dekorisati tortu šlagom i rendanom čokoladom ili fondanom.
Porcija za odraslu osobu - 115 g
Energetska vrednost porcije - 380 kcal
Natrijum - 254 mg
Masti - 22 g
Masti (%) - 50 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 116 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 41 g
Ugljeni hidrati (%) - 42 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 57.5 g
Energetska vrednost porcije - 190 kcal
Natrijum - 127 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 58 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 20.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 21 %
Vlakna - 1 g