Umutiti belanca u čvsrt sneg. Dodavati postepeno šećer i mutiti dok se šećer ne rastopi. Zatim dodati bademe, razliti u kalup obložen pek papirom i ispeći koru u rerni na 200*C, oko 20 minuta.
Umutiti penasto žumanca sa šećerom i vanil-šećerom. Dodati brašno, mleko i kuvati na tihoj vatri dok se ne zgusne. Ohladiti krem, a dotle umutiti penasto puter, sjediniti sa kremom i filovati tortu.
Preliti tortu belom glazurom: izmiksati dobro belanca sa prah šećerom, sipati limunov sok i promešati.
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 315 kcal
Natrijum - 106 mg
Masti - 19 g
Masti (%) - 53 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 104 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 32 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 45 g
Energetska vrednost porcije - 157.5 kcal
Natrijum - 53 mg
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 26.5 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 52 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 0.5 g