Ocediti tropsko voće od soka iz konzerve. Sipati sok u šerpu, dodati 200 ml soka od jabuke i 200 ml slatke pavlake a zatim zagrejati, dodati razmućen želatin, promešati i ostaviti žele da se prohladi.
Staviti tropsko voće, kao i iseckane banane, jabuke i kivi i promešati.
Kalup, po dnu, obložiti piškotama prethodno potopljenim u sok od jabuke. Preručiti žele sa voćem u kalup i ostaviti u frižider da se stegne.
Preostalu slatku pavlaku umutiti u šlag premazati i ukrasiti tortu.
Porcija za odraslu osobu - 105 g
Energetska vrednost porcije - 170 kcal
Natrijum - 37 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 50 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 66 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 37 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 52.5 g
Energetska vrednost porcije - 85 kcal
Natrijum - 18.5 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 33 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 8.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 18.5 %
Vlakna - 0.5 g