Višnje preliti rumom i ostaviti da odstoje i upiju alkohol. Višnje procediti a rum ostaviti za smesu.
U posudi umesiti masu od mlevenog keksa, čokoladnog krema, iseckanih lešnika, mlevenih oraha i badema, margarina, ruma i konjaka i ostaviti da se ohladi i stegne.
Od smese praviti kuglice, u sredinu svake staviti višnju i ređati na tacnu.
Rastopiti čokoladu sa malo ulja, preliti kuglice i na svaku staviti celi orah, lešnik ili badem.
Eksplozivne kuglice servirati ohlađene.
Porcija za odraslu osobu - 30 g
Energetska vrednost porcije - 105 kcal
Natrijum - 79 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 55 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 9 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 15 g
Energetska vrednost porcije - 52.5 kcal
Natrijum - 39.5 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 27.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0.5 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 4.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Vlakna - 0.5 g