Pileće meso, šargarepu, krompir i celer staviti da se kuva i začiniti dodatkom za jelo. Procediti od vode, staviti u blender, izmiksati i sipati u činiju. Dodati kiselu pavlaku, mlevene lešnike, naseckan peršunov list i sve promešati.Pripremjenu smesu oblikovati po želji i uvaljati u parmezan. Servirati slane zalogajčiće na tanjir i poslužiti kao predjelo.
Porcija za odraslu osobu - 75 g
Energetska vrednost porcije - 105 kcal
Natrijum - 131 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 45 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 20 mg
Belančevine - 9 g
Belančevine (%) - 35 %
Ugljeni hidrati - 5 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 37.5 g
Energetska vrednost porcije - 52.5 kcal
Natrijum - 65.5 mg
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 22.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 10 mg
Belančevine - 4.5 g
Belančevine (%) - 17.5 %
Ugljeni hidrati - 2.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 10 %
Vlakna - 0.5 g