Razdvojiti belanca i žumanca. Umutiti belanca u čvrst šaum, dodavati postepeno šećer i mutiti. Zatim uz lagano mešanje varjačom dodavati žumanca, brašno i prašak za pecivo. Smesu razliti u pet činija, dodati u svaku boju (plava, zelena, narandžasta i crvena), s tim da peta ostane žuta. Ispeći po dve okrugle kore od svake smese u rerni na 200*C. Koristiti manji kalup prečnika 20 cm.
Razmutiti puding i gustin sa malo soka. Preostali sok i šećer zagrejati, dodati puding i kuvati dok se ne zgusne. Kad se puding ohladi sjediniti sa penasto umućenim margarinom i lešnicima.
Filovati kore ovim redom: plava kora, fil, zelena kora, fil, crvena kora, fil, narandžasta kora, fil i na kraju žuta kora. Tako formirati dve torte. Jednu staviti na sredinu tacne, a drugu iseći tako da se dobiju dva uveta i mašna. Staviti uši gore, a mašnu ispod prve torte.
Umutiti slatku pavlaku u šlag, odvojiti deo za celog zeku, koji je siv i manji deo za umutrašnjost zekinih ušiju. Od čokolade napraviti oči i brkove zeki. Mašnu obojiti po želji.
Porcija za odraslu osobu - 140 g
Energetska vrednost porcije - 340 kcal
Natrijum - 313 mg
Masti - 22 g
Masti (%) - 56 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 120 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 33 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 70 g
Energetska vrednost porcije - 170 kcal
Natrijum - 156.5 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 3 %
Ugljeni hidrati - 16.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Vlakna - 0.5 g