Razdvojiti žumanca od belanceta. Ulupati u čvrst sneg belanca, dodavati šećer uz stalno mućenje i na kraju varjačom umešati žumanca i brašno. Ispeći 8 tankih kora u pripremljenom okruglom kalupu.
Umutiti penasto jaja i šećere na pari. Dodati čokoladu i mešati dok se ne rastopi. Margarin izmiksati i sjediniti sa čokoladnim kremom.
Filovati kore kremom.
Zadnju koru premazati karamel glazurom: u šerpici rastopiti šećer dok ne dobije lepu braon boju, dodati na vrh noža malo putera ili margarina, sjediniti, preliti koru i razmazati ravnomerno svuda. Oštrim vrelim nožem premazanim margarinom iseći parčad kore, odnosno obeležiti ivice parčadi. Zatim lagano seći ukrase, staviti na tortu i ukrasiti celu čokoladnim filom.
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 335 kcal
Natrijum - 139 mg
Masti - 19 g
Masti (%) - 51 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 160 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 37 g
Ugljeni hidrati (%) - 42 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 45 g
Energetska vrednost porcije - 167.5 kcal
Natrijum - 69.5 mg
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 25.5 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 80 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 18.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 21 %
Vlakna - 0.5 g