Umesiti ratluk sa dve kašike vrele vode, dodati mlevene orahe, mleveni keks i sok od limuna.
Masu dobro izmešati, formirati 6 valjaka dužine modle ili kalupa u obliku trougla. Kalup obložiti folijom.
Čokoladu i margarin otopiti na laganoj vatri. Prohladiti čokoladni fil i sipati deo na dno kalupa.
Staviti jedan valjak, preliti opet delom fila, poređati dva valjka, zatim ponovo čokoladni fil i na kraju staviti tri valjka. Preliti preostalim čokoladnim filom, prekriti folijom i ostaviti na jedan dan u zamrzivač.
Kolač iseći na trouglove debljine nekoliko milimetara i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 20 g
Energetska vrednost porcije - 100 kcal
Natrijum - 39 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 62 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 3 %
Ugljeni hidrati - 9 g
Ugljeni hidrati (%) - 35 %
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 10 g
Energetska vrednost porcije - 50 kcal
Natrijum - 19.5 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0.5 mg
Belančevine - 0.5 g
Belančevine (%) - 1.5 %
Ugljeni hidrati - 4.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 17.5 %
Vlakna - 0 g