Toggle Navigation

 

Čizkejk sa breskvama

Slasni deo leta na tanjiru.

Plativoo
Priprema

Mleveni keks pomešati sa rastopljenim puterom i mlekom, sjediniti i koru rasporediti po kalupu. Ostaviti u frižider da se ohladi.

Slatku pavlaku ulupati u čvrst šlag, dodati mileram, šećer u prahu i rastopljen želatin. Umutiti fil i staviti preko kore. Ostaviti da se ohladi.

Skuvati voće sa šećerom i vodom, dodati želatin, staviti preko fila i ostaviti na hladnom da se stegne.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 135 g

Energetska vrednost porcije - 320 kcal

Belančevine - 10 g

Belančevine (%) - 12 %

Masti - 22 g

Masti (%) - 59 %

Zasićene masti - 13 g

Holesterol - 67 mg

Ugljeni hidrati - 73 g

Ugljeni hidrati (%) - 29 %

Natrijum - 248 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 67.5 g

Energetska vrednost porcije - 160 kcal

Belančevine - 5 g

Belančevine (%) - 6 %

Masti - 11 g

Masti (%) - 29.5 %

Zasićene masti - 6.5 g

Holesterol - 33.5 mg

Ugljeni hidrati - 36.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 14.5 %

Natrijum - 124 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

24

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 1 l slatke pavlake
    • 150 g šećera u prahu
    • 800 g milerama
    • 350 g mlevenog keksa
    • 125 g putera
    • 250 ml mleka
    • 5 kesica želatina
    • 400 g bresaka