Odvojiti belanca i žumanca.
Penasto umutiti belanca uz postepeno dodavanje šećera i mutiti dok se šećer ne rastopi. Dodati žumanca, ulje, mleko, prašak za pecivo, vanil-šećer i brašno i ne prekidajući mućenje umutiti smesu.
Višnje ocediti i posuti grizom.
Smesu razliti u podmazanu tepsiju i posuti višnjama.
Kolač peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 25 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 150 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 6 %
Masti - 8 g
Masti (%) - 47 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 18 mg
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 47 %
Natrijum - 35 mg
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 25 g
Energetska vrednost porcije - 75 kcal
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 3 %
Masti - 4 g
Masti (%) - 23.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 9 mg
Ugljeni hidrati - 9 g
Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %
Natrijum - 17.5 mg
Vlakna - 0 g