Umutiti margarin sa polovinom šećera. Razdvojiti posebno žumanca i belanca. U margarin dodavati jedno po jedno žumance, a zatim ekstrakt, brašno, prašak za pecivo i kiselo mleko. Penasto umutiti belanca sa ostatkom šećera i sjediniti sa prvom smesom. Dodati višnje i dobro promešati. Sipati u nauljen i pobrašnjen kalup. Peći u zagrejanoj rerni 20 minuta na 180 *C. Vreo kolač preliti pripremljenom toplom glazurom. Dobro ohladiti i servirati.
Postoje dve glavne vrste badema: slatki i gorki. Plodovi slatkog badema jedu se sirovi, prženi, dodaju se raznim jelima, dok je gorki badem otrovan i nejestiv, ali se gaji i prerađuje radi dobijanja esencijalnog bademovog ulja. Ekstrakt badema koji se dodaje u pripremi kolača proizvodi se od gorkog badema. Od procesiranog gorkog badema takođe se proizvodi i poznati liker "Amaretto".
Porcija za odraslu osobu - 85 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Natrijum - 130 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 33 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 36 g
Ugljeni hidrati (%) - 61 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 42.5 g
Energetska vrednost porcije - 120 kcal
Natrijum - 65 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 16.5 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 30.5 %
Vlakna - 0.5 g