U činiji izmešati vodu sa kvascem i šećerom. Ostaviti da nabubri, a zatim dodati žumance i brašno. Umesiti glatko testo i ostaviti da odstoji dok se ne udvostruči.
Na ulju propržiti sitno iseckan crni luk. Dodati mleveno meso, isekanu ljutu papričicu, pelat i začine. Dinstati dok ne ispari sva tečnost.
Testo razviti oklagijom i modlom vaditi krugove. Po malo smese staviti na donji deo testa, preklopiti i viljuškom stisnuti dobro ivice da se zalepe.
Ispeći uštipke u zagrejanom ulju dok ne porumene. Ređati ih na papirni ubrus da bi se ocedio višak masnoće.
Servirati tople fruškogorske uštipke uz salatu ili napitak.
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 390 kcal
Natrijum - 288 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 102 mg
Belančevine - 24 g
Belančevine (%) - 26 %
Ugljeni hidrati - 51 g
Ugljeni hidrati (%) - 53 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 105 g
Energetska vrednost porcije - 195 kcal
Natrijum - 144 mg
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 10.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 51 mg
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 25.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 26.5 %
Vlakna - 1.5 g