U šerpu staviti višnje, cimet, so, šećer, zaliti vodom tek toliko da se prekriju višnje i staviti da se kuva.
Pavlaku sjediniti u činijici sa brašnom.
Kada se višnje skuvaju dodati umućenu pavlaku i kuvati dok se sos ne zgusne.
Servirati sos u sosijeru i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 140 g
Energetska vrednost porcije - 110 kcal
Natrijum - 193 mg
Masti - 0 g
Masti (%) - 4 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 2 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 24 g
Ugljeni hidrati (%) - 88 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 70 g
Energetska vrednost porcije - 55 kcal
Natrijum - 96.5 mg
Masti - 0 g
Masti (%) - 2 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 12 g
Ugljeni hidrati (%) - 44 %
Vlakna - 1 g