Razdvojiti žumanca od belanaca.
Umutiti belanca u čvrst sneg, zatim dodati uz stalno mešanje žumanca, šećer, ulje, brašno, kokos, kiselo mleko i prašak za pecivo.
Razliti masu u nauljen pleh i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 220*C, oko 40 minuta.
Skuvati preliv od vode, šećera i limunovog soka. Pečen kolač iseći na kocke i dok je još topao preliti vrućim sirupom.
Ostaviti da se ohladi i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 120 g
Energetska vrednost porcije - 300 kcal
Natrijum - 96 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 42 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 54 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 40 g
Ugljeni hidrati (%) - 51 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 60 g
Energetska vrednost porcije - 150 kcal
Natrijum - 48 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 27 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 25.5 %
Vlakna - 1 g