U činiju staviti crvenu prehrambenu boju i razmutiti je sa tri kašike vrele vode. Zatim dodati kakao i nemasni jogurt i neprestano mutiti žicom za mućenje dok se smesa ne ujednači.
Mutiti puter sa šećerom oko 5 minuta dok se dobro ne izradi. Zatim u puter dodati jaja i mutiti dok se ne sjedine. Brašno prosejati, dodati sodu bikarbonu i so i promešati. U umućena jaja sa puterom dodati 1/3 pripremljenog brašna, zatim 1/3 smese od jogurta i mutiti na najmanjoj brzini miksera. Ponovljati postupak dodavanja brašna i jogurta dok se ne potroše sastojci i na kraju dodati ekstrakt vanile.
Smesu za tri kore razliti u kalupe veličine 20 cm, obložene papirom za pečenje, i peći u rerni zagrejanoj na 180*C oko 20 minuta. Pečene kore izvaditi iz kalupa i prohladiti.
Umutiti puter dok ne postane kremast, zatim dodati šećer u prahu i mutiti najvećom brzinom miksera dok ne postane vazdušasto. Na kraju dodati ekstrakt vanile, krem sir i promešati žicom za mućenje. Premazivati kore pripremljenim filom.
Celu tortu premazati ostatkom fila (i gornji deo i stranice) i ostaviti da se ohladi. Dekorisati tortu po želji.
Porcija za odraslu osobu - 150 g
Energetska vrednost porcije - 500 kcal
Natrijum - 383 mg
Masti - 24 g
Masti (%) - 43 %
Zasićene masti - 13 g
Holesterol - 101 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 63 g
Ugljeni hidrati (%) - 51 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 75 g
Energetska vrednost porcije - 250 kcal
Natrijum - 191.5 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 21.5 %
Zasićene masti - 6.5 g
Holesterol - 50.5 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 3 %
Ugljeni hidrati - 31.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 25.5 %
Vlakna - 0.5 g