Na zagrejanom ulju propržiti iseckani crni luk, šargarepu i celer. Jagnjetinu iseći na kocke, dodati u tiganj sa povrćem, preliti vodom i kuvati 20 minuta. Na kraju dodati iseckani spanać i pirinač, začiniti i prebaciti u vatrostalnu posudu. Zapeći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 30 minuta. Poslužiti uz raženi hleb.
Sveža jagnjetina se u frižideru može čuvati najduže dva dana a u zamrzivaču dva do tri meseca. Jagnjetina se kuva vrlo polako u dobro zatvorenoj posudi, gotovo bez isparavanja, pa tako meso zadržava sve svoje sokove i mirise.
Porcija za odraslu osobu - 450 g
Energetska vrednost porcije - 450 kcal
Natrijum - 540 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 68 mg
Belančevine - 29 g
Belančevine (%) - 26 %
Ugljeni hidrati - 55 g
Ugljeni hidrati (%) - 49 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 225 g
Energetska vrednost porcije - 225 kcal
Natrijum - 270 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 12.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 34 mg
Belančevine - 14.5 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 27.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 24.5 %
Vlakna - 4 g