Zagrejati maslinovo ulje, dodati sitno iseckanu slaninu i propržiti da bude hrskava.
Izvaditi slaninu, a na istoj masnoći (ocediti ako ima previše masnoće), propržiti iseckan crni i beli luk i na polovine isečen čeri paradajz.
Dodati crveni pasulj, promešati, preliti bujonom i kuvati oko 5 minuta (dok bujon ne ispari).
Posoliti, pobiberiti, dodati iscepkanu žalfiju i promešati.
Dodati testeninu u sos, promešati i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 390 g
Energetska vrednost porcije - 680 kcal
Belančevine - 27 g
Belančevine (%) - 16 %
Masti - 18 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 24 mg
Ugljeni hidrati - 102 g
Ugljeni hidrati (%) - 60 %
Natrijum - 52 mg
Vlakna - 12 g
Porcija za odraslu osobu - 195 g
Energetska vrednost porcije - 340 kcal
Belančevine - 13.5 g
Belančevine (%) - 8 %
Masti - 9 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 12 mg
Ugljeni hidrati - 51 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Natrijum - 26 mg
Vlakna - 6 g