Na otopljenom i zagrejanom puteru i ulju propržiti začinjene teleće šnicle. Izvaditi šnicle sa strane i u istoj masnoći propržiti iseckani luk, šargarepu i celer. Preliti belim vinom i kuvati par minuta. Vratiti šnicle, uliti pavlaku za kuvanje i kuvati još 10-ak minuta dok se sos ne zgusne. Teletinu u sosu od povrća sa vinom servirati uz barenu testeninu.
U poređenju sa ostalim vrstama mesa, teletina ima znatno nižu energetsku vrednost i veći udeo visokokvalitetnih belančevina, uz manji procenat masti. Zahvaljujući ovim karakteristikama teletina se ubraja u tzv. „mršava mesa“, te je pogodna i za ishranu osoba sa različitim hroničnim oboljenjima.
Porcija za odraslu osobu - 370 g
Energetska vrednost porcije - 420 kcal
Natrijum - 490 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 35 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 106 mg
Belančevine - 31 g
Belančevine (%) - 30 %
Ugljeni hidrati - 29 g
Ugljeni hidrati (%) - 35 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 185 g
Energetska vrednost porcije - 210 kcal
Natrijum - 245 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 17.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 53 mg
Belančevine - 15.5 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 14.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 17.5 %
Vlakna - 1.5 g