Teletinu iseći, preliti uljem i ostaviti da odstoji pola sata.
Posebno kratko obariti (blanširati) karfiol i brokoli i procediti. Premazati uljem vatrostalnu posudu, staviti brokoli, dobro ga pritisnuti francuskom kašikom i preko njega poređati karfiol. Pritisnuti i karfiol, preliti rojal masom (umućena jaja i mleko) i zapeći u rerni 15 minuta.
Tikvice iseći na kolutove i kratko izgrilovati. Na svaki kolut tikvica ređati po kolut paradajza i mocarele i staviti u rernu da se zapeče.
Teletinu ispeći, preliti pavlakom za kuvanje, posuti majčinom dušicom i kuvati dok se sos ne zgusne.
Pečenu papriku iscepkati, začiniti belim lukom, preliti sirćem i uljem i promešati.
Servirati teletinu u sosu uz prilog od zapečenog povrća i salatu od pečene paprike.
Porcija za odraslu osobu - 550 g
Energetska vrednost porcije - 710 kcal
Natrijum - 603 mg
Masti - 50 g
Masti (%) - 63 %
Zasićene masti - 19 g
Holesterol - 220 mg
Belančevine - 43 g
Belančevine (%) - 24 %
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 13 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 275 g
Energetska vrednost porcije - 355 kcal
Natrijum - 301.5 mg
Masti - 25 g
Masti (%) - 31.5 %
Zasićene masti - 9.5 g
Holesterol - 110 mg
Belančevine - 21.5 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 6.5 %
Vlakna - 2.5 g