Teletinu izlupati tučkom, posoliti, pobiberiti, staviti po list pršute i žalfije i uviti u paketić. Uvaljati u brašno i peći na zagrejanom ulju. Kada je meso gotovo 80%, preliti belim vinom i dinstati dok vino ne ispari. U šerpu sipati vodu i kada provri dodati puter, dodatak jelu i palentu. Kuvati dok se palenta ne zgusne i na kraju dodati peršun. Na tanjir servirati palentu uz teleće paketiće.
Kukuruzno brašno koje se upotrebljava za pripremu palente sadrži belančevine niske biološke vrednosti zbog nedostatka esencijalnih aminokiselina: lizina i triptofana. Kombinacijom kukuruza ili proizvoda od kukuruza s drugim namirnicama bogatim visokovrednim belančevinama dobija se obrok visoke prehrambene vrednosti i prihvatljivosti.
Porcija za odraslu osobu - 480 g
Energetska vrednost porcije - 395 kcal
Natrijum - 490 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 42 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 133 mg
Belančevine - 35 g
Belančevine (%) - 37 %
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 21 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 197.5 kcal
Natrijum - 245 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 66.5 mg
Belančevine - 17.5 g
Belančevine (%) - 18.5 %
Ugljeni hidrati - 8.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 10.5 %
Vlakna - 1.5 g