Na zagrejanom ulju kratko propržiti iseckan crni luk. šargarepu iseći na kolutiće, a papriku na listiće, dodati u šerpu i dinstati zajedno sa lukom oko 10 minuta. Teletinu iseći na kocke, dodati u šerpu, naliti malo vode (ili bujona) i dinstati dok meso ne omekša. Začiniti, dodati iseckan paradajz, dinstati par minuta i na kraju dodati pirinač. Preliti jelo trostrukom količinom vode u odnosu na pirinač, poklopiti i kuvati na laganoj vatri sve dok pirinač ne upije svu tečnost. Teletinu sa povrćem i pirinčem servirati na tanjir i poslužiti uz salatu od svežeg kupusa.
Porcija za odraslu osobu - 560 g
Energetska vrednost porcije - 495 kcal
Natrijum - 820 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 97 mg
Belančevine - 34 g
Belančevine (%) - 28 %
Ugljeni hidrati - 66 g
Ugljeni hidrati (%) - 54 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 280 g
Energetska vrednost porcije - 247.5 kcal
Natrijum - 410 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 9 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 48.5 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 33 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Vlakna - 3 g