Toggle Navigation

 

Teletina sa povrćem i pirinčem

Jelo će biti mnogo ukusnije ako ga umesto vodom budete podlivali supom od povrća (bujonom).

Plativoo
Priprema

Na zagrejanom ulju kratko propržiti iseckan crni luk. šargarepu iseći na kolutiće, a papriku na listiće, dodati u šerpu i dinstati zajedno sa lukom oko 10 minuta. Teletinu iseći na kocke, dodati u šerpu, naliti malo vode (ili bujona) i dinstati dok meso ne omekša. Začiniti, dodati iseckan paradajz, dinstati par minuta i na kraju dodati pirinač. Preliti jelo trostrukom količinom vode u odnosu na pirinač, poklopiti i kuvati na laganoj vatri sve dok pirinač ne upije svu tečnost. Teletinu sa povrćem i pirinčem servirati na tanjir i poslužiti uz salatu od svežeg kupusa.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 560 g

Energetska vrednost porcije - 495 kcal

Natrijum - 820 mg

Masti - 10 g

Masti (%) - 18 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 97 mg

Belančevine - 34 g

Belančevine (%) - 28 %

Ugljeni hidrati - 66 g

Ugljeni hidrati (%) - 54 %

Vlakna - 6 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 280 g

Energetska vrednost porcije - 247.5 kcal

Natrijum - 410 mg

Masti - 5 g

Masti (%) - 9 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 48.5 mg

Belančevine - 17 g

Belančevine (%) - 14 %

Ugljeni hidrati - 33 g

Ugljeni hidrati (%) - 27 %

Vlakna - 3 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 250 g pirinča
    • 500 g teletine bez kostiju
    • 150 g crnog luka
    • 100 g šargarepe
    • 200 g paradajza
    • 200 g paprike babure
    • 2 kašike ulja
    • so
    • biber
    • salata
    • 600 g svežeg kupusa
    • jabukovo sirće
    • so
    • biber