Na zagrejanom ulju propržiti iseckan crni luk i šargarepu, dodati iseckan koren celera, isečeno svinjsko meso i preliti belim vinom i vodom toliko da ogrezne. Kuvati 30 minuta, a zatim dodati iseckan list celera i ostaviti da se kuva još par minuta. Testeninu servirati u tanjir i preliti svinjetinom u celeru
Celer je zeljasta dvogodišnja biljka koja se u prirodi može naći i samonikla. U kulinarstvu se upotrebljava i lišće i koren. Lišće celera koje koristimo u ishrani je predstavnik kultivisane vrste. Francuzi su nekada hvalili celer tako što su govorili : "Ne treba se plašiti mukotrpnog puta do Rima zbog - ljubavi i celera".
Porcija za odraslu osobu - 495 g
Energetska vrednost porcije - 510 kcal
Natrijum - 830 mg
Masti - 23 g
Masti (%) - 40 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 67 mg
Belančevine - 32 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 39 g
Ugljeni hidrati (%) - 35 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 247.5 g
Energetska vrednost porcije - 255 kcal
Natrijum - 415 mg
Masti - 11.5 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 33.5 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 19.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 17.5 %
Vlakna - 2.5 g