Meso iseći na šnicle, rastanjiti tučkom, posoliti, pobiberiti, poređati listove pršute, kolutove paradajza, listiće svežeg bosiljka i tanke šnite feta sira. Uviti i lagano peći na zagrejanom ulju, sa svih strana. Bundevu skuvati, usitniti u pire, preliti pavlakom za kuvanje, posoliti i kuvati dok se ne zgusne. Spanać skuvati, usitniti, začiniti muskatnim oraščićem, preliti preostalom količinom pavlake, promešati i kuvati dok se sos ne zgusne. Servirati meso na tanjir uz pire od bundeve, preliti sosom od spanaća i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 420 g
Energetska vrednost porcije - 500 kcal
Natrijum - 1132 mg
Masti - 33 g
Masti (%) - 58 %
Zasićene masti - 17 g
Holesterol - 118 mg
Belančevine - 38 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 13 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 250 kcal
Natrijum - 566 mg
Masti - 16.5 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 8.5 g
Holesterol - 59 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 6.5 %
Vlakna - 1 g