Svinjski but začiniti i špikovati slaninom, belim lukom, suvim šljivama i bademima. Naseckati bosiljak i izmešati sa medom i senfom. But dobro preliti smesom, staviti u pripremljenu tepsiju i peći u rerni zagrejanoj na 200*C, 40-ak minuta. Na puteru kratko prodinstati kolutove šargarepe, dodati naseckan anis i dinstati. Preliti biljnom pavlakom i nastaviti sa dinstanjem. Pred kraj kuvanja dodati naseckan avokado. Servirati špikovani but sa prilogom od anisa.
Porcija za odraslu osobu - 300 g
Energetska vrednost porcije - 490 kcal
Natrijum - 719 mg
Masti - 34 g
Masti (%) - 61 %
Zasićene masti - 12 g
Holesterol - 74 mg
Belančevine - 26 g
Belančevine (%) - 21 %
Ugljeni hidrati - 24 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 150 g
Energetska vrednost porcije - 245 kcal
Natrijum - 359.5 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 30.5 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 37 mg
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 10.5 %
Ugljeni hidrati - 12 g
Ugljeni hidrati (%) - 9 %
Vlakna - 4 g