U odgovarajuću posudu staviti puter, dodati sitno iseckan crni luk, šargarepu isečenu na kolutove i teletinu isečenu na kocke. Meso prodinstati, dodati grašak i lovorov list. Naliti vodom i kuvati 30 minuta. Jelo začiniti i povezati sa klajsterom - hladnom zaprškom (izmešati brašno i vodu, tako da smesa bude gušća od mase za palačinke). Kratko prokuvati i servirati sote na tanjir. Posuti peršunovim listom i poslužiti sa crnim hlebom.
Kombinacijom graška i mesa dobijamo obrok sa većom količinom belančevinama u odnosu na preporuke vodećih svetskih institucija koje se bave ishranom. Poseban oprez neophodan je kod osoba sa hroničnim bubrežnim bolestima koje moraju da vode računa upravo o unosu belančevina.
Porcija za odraslu osobu - 445 g
Energetska vrednost porcije - 540 kcal
Natrijum - 675 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 143 mg
Belančevine - 49 g
Belančevine (%) - 37 %
Ugljeni hidrati - 48 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Vlakna - 16 g
Porcija za odraslu osobu - 222.5 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Natrijum - 337.5 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 71.5 mg
Belančevine - 24.5 g
Belančevine (%) - 18.5 %
Ugljeni hidrati - 24 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Vlakna - 8 g