Dobro oceđene i osušene filete soma iseći na komade iste veličine, posoliti, pobiberiti i na zagrejanom ulju kratko zapeći sa obe strane.
U zagrejanom tiganju propržiti semenke suncokreta, dodati puter, naliti đumbirovim sirupom i promešati. U tepsiju poređati filete ribe, staviti semenke susama i 7-8 minuta zapeći u rerni zagrejanoj na 200*C.
Brokoli kratko skuvati, blanširati u kipućoj vodi i ocediti.
Pilerom iseći šargarepu.
Tanjir preliti balzamikom i servirati ribu na brokoli uz listiće šargarepe.
Porcija za odraslu osobu - 160 g
Energetska vrednost porcije - 195 kcal
Belančevine - 6 g
Energetska vrednost porcije - 11 kcal
Masti - 16 g
Masti (%) - 67 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 10 mg
Ugljeni hidrati - 12 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Natrijum - 218 mg
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 80 g
Energetska vrednost porcije - 97.5 kcal
Belančevine - 3 g
Energetska vrednost porcije - 5.5 kcal
Masti - 8 g
Masti (%) - 33.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 5 mg
Ugljeni hidrati - 6 g
Ugljeni hidrati (%) - 11 %
Natrijum - 109 mg
Vlakna - 2 g