Toggle Navigation

 

Soja u povrću sa parmezanom

Pravi letnji obrok.

Plativoo
Priprema

Povrće iseći na žilijen i kratko zapeći na maslinovom ulju.

Dodati hidrirane komadiće soje, posoliti, pobiberiti i posuti parmezanom. 

Servirati i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 215 g

Energetska vrednost porcije - 320 kcal

Belančevine - 26 g

Belančevine (%) - 33 %

Masti - 14 g

Masti (%) - 28 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 18 mg

Ugljeni hidrati - 23 g

Ugljeni hidrati (%) - 39 %

Natrijum - 480 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 107.5 g

Energetska vrednost porcije - 160 kcal

Belančevine - 13 g

Belančevine (%) - 16.5 %

Masti - 7 g

Masti (%) - 14 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 9 mg

Ugljeni hidrati - 11.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %

Natrijum - 240 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 100 g tikvica
    • 100 g plavog patlidžana
    • 100 g paprike (žute)
    • 100 g crvenog luka
    • 100 g šargarepe
    • 150 g hidriranih komadića soje
    • so,
    • biber
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 80 g rendanog parmezana