Krompir iseći na kockice, staviti u šerpu sa vodom, posoliti i kuvati oko 20 minuta.
Kratko obariti spanać u ključaloj vodi i procediti.
Meso iseći na šnicle, posoliti, pobiberiti i ispeći na zagrejanom ulju.
Krompir procediti, staviti u činiju, dodati spanać, gorgonzolu, puter i mleko, začiniti muskatnim oraščićem i napraviti pire.
Servirati pire od gorgonzole i spanaća, dodati šnicle i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 260 g
Energetska vrednost porcije - 360 kcal
Belančevine - 27 g
Belančevine (%) - 30 %
Masti - 22 g
Masti (%) - 55 %
Zasićene masti - 11 g
Holesterol - 84 mg
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Natrijum - 815 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 130 g
Energetska vrednost porcije - 180 kcal
Belančevine - 13.5 g
Belančevine (%) - 15 %
Masti - 11 g
Masti (%) - 27.5 %
Zasićene masti - 5.5 g
Holesterol - 42 mg
Ugljeni hidrati - 7.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 7.5 %
Natrijum - 407.5 mg
Vlakna - 1 g