Teletinu iseći na 12 medaljona, posoliti i pobiberiti. Svaki medaljon staviti u brašno, da ostane tanak sloj na njemu i tu stranu staviti na zagrejano ulje. Gornju stranu medaljona premazati senfom, pa ih zatim okrenuti. Dodati pečurke isečene na četvrtine, kratko propržiti i naliti bujonom. Kuvati par minuta i dodati umućen puter sa brašnom da se zgusne. Medaljone servirati uz pirinač i raženi hleb.
Za termičku obradu šampinjona uvek birajte veće, zrele primerke koji jelu daju mnogo snažniji i bogatiji ukus. Zbog velike količine vode koju sadrže, pečurke se ovakvim načinom pripreme dosta smanje, a zahvaljujući sunđerastoj strukturi mogu upiti veliku količinu masnoća, pa je najbolje ne preterati sa uljem.
Porcija za odraslu osobu - 470 g
Energetska vrednost porcije - 560 kcal
Natrijum - 805 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 130 mg
Belančevine - 39 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 66 g
Ugljeni hidrati (%) - 48 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 235 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Natrijum - 402.5 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 11.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 65 mg
Belančevine - 19.5 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 33 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Vlakna - 4 g