U prvu posudu aparata za kuvanje na pari staviti očišćene škarpine. U drugu posudu staviti mladi krompir isečen na kriške, a u treću posudu staviti karfiol. šargarepu i tikvice isečene na komade. Kuvanje zavisi od vrste namirnica i treba se pridržavati upustva. škarpinu i povrće servirati na tanjir, posuti seckanim peršunom, dodati limun isečen na kriške i jelo poslužiti toplo.
Obrok je namenjen zdravim, fizički aktivnim osobama, ali i onima koji su na redukcionom režimu ishrane, ili osobama koje imaju povišene vrednosti masnoća u krvi.
Porcija za odraslu osobu - 545 g
Energetska vrednost porcije - 485 kcal
Natrijum - 1000 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 100 mg
Belančevine - 55 g
Belančevine (%) - 46 %
Ugljeni hidrati - 40 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 272.5 g
Energetska vrednost porcije - 242.5 kcal
Natrijum - 500 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 10.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 50 mg
Belančevine - 27.5 g
Belančevine (%) - 23 %
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 16.5 %
Vlakna - 5 g