Toggle Navigation

 

Šaran sa krompirom u belom vinu

Sveže kupljenog šarana najbolje iskoristite istog ili najkasnije u roku od dva dana od kupovine. U tom periodu je neophodno da ga čuvate u frižideru na 4°C. Šarana i druge vrste ribe takođe možete i zamrznuti i čuvati u zamrzivaču najduže 6 meseci.

Plativoo
Priprema

Šarana začiniti, uvaljati u brašno i staviti u pripremljenu tepsiju sa poklopcem da se peče 20-ak minuta.

Zagrejati tiganj, staviti naseckanu slaninu i propržiti. Dodati beli luk, tikvice i krompir isčen na kockice i malo propržiti.

Izvaditi posudu sa šaranom iz rerne, dodati pripremljeno povrće sa slaninim i čeri paradajz.

Preliti šarana belim vinom i vratiti da se peče još 20 minuta.

Servirati šarana sa krompirom u belom vinu, ukrasiti i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 410 g

Energetska vrednost porcije - 510 kcal

Natrijum - 546 mg

Masti - 25 g

Masti (%) - 46 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 179 mg

Belančevine - 51 g

Belančevine (%) - 41 %

Ugljeni hidrati - 15 g

Ugljeni hidrati (%) - 13 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 205 g

Energetska vrednost porcije - 255 kcal

Natrijum - 273 mg

Masti - 12.5 g

Masti (%) - 23 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 89.5 mg

Belančevine - 25.5 g

Belančevine (%) - 20.5 %

Ugljeni hidrati - 7.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 6.5 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 2 kg šarana
    • 2 kašike ulja
    • 2 cena belog luka
    • 120 g dimljene slanine
    • 600 g krompira
    • 200 g tikvice
    • 200 g čeri paradajza
    • so
    • biber
    • dodatak jelu
    • 2 kašike brašna