Šarana začiniti, uvaljati u brašno i staviti u pripremljenu tepsiju sa poklopcem da se peče 20-ak minuta.
Zagrejati tiganj, staviti naseckanu slaninu i propržiti. Dodati beli luk, tikvice i krompir isčen na kockice i malo propržiti.
Izvaditi posudu sa šaranom iz rerne, dodati pripremljeno povrće sa slaninim i čeri paradajz.
Preliti šarana belim vinom i vratiti da se peče još 20 minuta.
Servirati šarana sa krompirom u belom vinu, ukrasiti i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 410 g
Energetska vrednost porcije - 510 kcal
Natrijum - 546 mg
Masti - 25 g
Masti (%) - 46 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 179 mg
Belančevine - 51 g
Belančevine (%) - 41 %
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 13 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 205 g
Energetska vrednost porcije - 255 kcal
Natrijum - 273 mg
Masti - 12.5 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 89.5 mg
Belančevine - 25.5 g
Belančevine (%) - 20.5 %
Ugljeni hidrati - 7.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 6.5 %
Vlakna - 1 g