Na ulju propržiti isečen crni luk, dodati oceđen kiseli kupus, paradajz pire, pirinač, lovorov list, so i biber. Dinstati desetak minuta i presuti u vatrostalnu činiju. Na kupus staviti očišćenog šarana, preliti sa malo vode i peći 30 minuta u zagrejanoj rerni na 200*C. Uz šarana poslužiti i krišku crnog hleba.
Imajući u vidu da kiseli kupus sadrži veliku količinu soli, ne čudi da jedna porcija sadrži preko 95 % dnevno dopuštene količine natrijuma. Upravo zbog toga osobe sa visokim krvnim pritiskom bi trebalo da izbegavaju upotrebu većih količina kiselog kupusa i drugih namirnica koje sadrže velike količine soli.
Porcija za odraslu osobu - 545 g
Energetska vrednost porcije - 620 kcal
Natrijum - 2315 mg
Masti - 26 g
Masti (%) - 38 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 165 mg
Belančevine - 51 g
Belančevine (%) - 34 %
Ugljeni hidrati - 42 g
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 272.5 g
Energetska vrednost porcije - 310 kcal
Natrijum - 1157.5 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 82.5 mg
Belančevine - 25.5 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 14 %
Vlakna - 1.5 g