Jelo se priprema u kotliću. U kotlić staviti komade očišćene ribe. Preliti vinom i dodati izmiksan ili sitno iseckan crni luk. Usuti vodu, sok od paradajza, začiniti i kuvati. Najbitniji deo je samo kuvanje, odnosno vatra. Dužina kuvanja je 45 minuta od početka ključanja i veoma je bitno da se paprikaš kuva do te mere da riba skoro izađe napolje. Time se na kraju dobija sjedinjena i homogena sadržina, a dužina kuvanja ne dozvoljava ribi da se raspadne.
recept by family Hajder - Medić
Porcija za odraslu osobu - 460 g
Energetska vrednost porcije - 145 kcal
Natrijum - 834 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 36 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 39 mg
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 37 %
Ugljeni hidrati - 9 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 72.5 kcal
Natrijum - 417 mg
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 19.5 mg
Belančevine - 6.5 g
Belančevine (%) - 18.5 %
Ugljeni hidrati - 4.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 13.5 %
Vlakna - 0.5 g