Pomešati u činijici prezlu sa ruzmarinom i peršunovim listom. Jednu stranu krmenadli premazati senfom i tu stranu uvaljati u pripremljene prezle. Drugu stranu krmenadli posoliti i pobiberiti. Na zagrejanom ulju propržiti meso sa obe strane, poređati u vatrostalnu posudu, dodati male glavice crnog luka i zapeći 15-ak minuta u zagrejanoj rerni na 200*C. Na puteru i ulju sotirati šampinjone i čeri paradajz. Jelo servirati na tanjir i poslužiti uz krišku crnog hleba
Aromatični obrok sa povećanim udelom kako ukupnih, tako i zasićenh masnoća koje imaju štetni, aterogeni efekat na zidove krvnih sudova. Osobe sa srčanim oboljenjima, aterosklerozom, ili dijabetesom, obroke ovakvih karakteristika bi trebalo da izbegavaju u svom jelovniku. Upotrebom manje količine masnoće tokom pripreme obroka i odstranjivanjem vidljive masnoće sa mesa možete smanjiti udeo masti u obroku
Porcija za odraslu osobu - 380 g
Energetska vrednost porcije - 510 kcal
Natrijum - 1340 mg
Masti - 21 g
Masti (%) - 36 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 73 mg
Belančevine - 34 g
Belančevine (%) - 26 %
Ugljeni hidrati - 48 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 255 kcal
Natrijum - 670 mg
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 36.5 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 24 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Vlakna - 3 g