Toggle Navigation

 

Rolovana piletina sa pečenom paprikom, blitvom i dimljenim sirom

Blitva je vrsta lisnatog povrća iz familije Chenopodiaceae. Preopoznatljivog je izgleda, listovi su joj krupni i široki, sa jakom drškom i rebrastom mrežom. Upotrebljava se za pripremu raznih jela i salata.

Plativoo
Priprema

Belo meso rastanjiti tučkom, začiniti, staviti pečenu papriku, malo barene blitve i listiće dimljenog sira.

Urolovati piletinu i lagano peći sa svih strana na zagrejanom ulju.

Tikvice i šargarepu iseći na štapiće, peći na preostalom ulju oko 5 minuta, začiniti iseckanim listom celera, pobiberiti i peći još par minuta.

Servirati povrće i rolovanu piletinu i poslužiti toplo.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 450 g

Energetska vrednost porcije - 385 kcal

Belančevine - 39 g

Belančevine (%) - 41 %

Masti - 18 g

Masti (%) - 43 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 92 mg

Ugljeni hidrati - 16 g

Ugljeni hidrati (%) - 17 %

Natrijum - 395 mg

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 225 g

Energetska vrednost porcije - 192.5 kcal

Belančevine - 19.5 g

Belančevine (%) - 20.5 %

Masti - 9 g

Masti (%) - 21.5 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 46 mg

Ugljeni hidrati - 8 g

Ugljeni hidrati (%) - 8.5 %

Natrijum - 197.5 mg

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

25 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g pilećeg belog mesa
    • 400 g pečene paprike
    • 40 g barene blitve
    • 40 g dimljenog sira
    • 4 kašike maslinovog ulja
    • 300 g tikvica
    • 300 g šargarepe
    • list celera
    • so,
    • biber