Belo meso rastanjiti tučkom, začiniti, staviti pečenu papriku, malo barene blitve i listiće dimljenog sira.
Urolovati piletinu i lagano peći sa svih strana na zagrejanom ulju.
Tikvice i šargarepu iseći na štapiće, peći na preostalom ulju oko 5 minuta, začiniti iseckanim listom celera, pobiberiti i peći još par minuta.
Servirati povrće i rolovanu piletinu i poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 450 g
Energetska vrednost porcije - 385 kcal
Belančevine - 39 g
Belančevine (%) - 41 %
Masti - 18 g
Masti (%) - 43 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 92 mg
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 17 %
Natrijum - 395 mg
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 225 g
Energetska vrednost porcije - 192.5 kcal
Belančevine - 19.5 g
Belančevine (%) - 20.5 %
Masti - 9 g
Masti (%) - 21.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 46 mg
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 8.5 %
Natrijum - 197.5 mg
Vlakna - 2.5 g