Ramstek iseći na šnicle, premazati senfom i peći na maslinovom ulju. Meso izvaditi na tanjir, a na preostaloj masnoći propržiti jabuke isečene na kriške. Rukolu servirati na tanjir i preliti balzamiko sirćetom. Gotove šnicle iseći na rezance, poređati na rukolu i dodati jabuke. Preko ramsteka sa jabukama narendati trapist i poslužiti uz integralni hleb.
Jabuke mogu biti osvežavajući sastojak salata od povrća ili mesnih salata, povezanih majonezom ili nekim drugim salatnim prelivom, ili interesantan prilog uz različita pečenja. Jabuka poboljšava aromu mesu i umaku od pečenja.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 655 kcal
Natrijum - 800 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 115 mg
Belančevine - 43 g
Belančevine (%) - 26 %
Ugljeni hidrati - 77 g
Ugljeni hidrati (%) - 47 %
Vlakna - 12 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 327.5 kcal
Natrijum - 400 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 57.5 mg
Belančevine - 21.5 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 38.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %
Vlakna - 6 g