Krompir oljuštiti i iseći na kocke veličine 2x2 cm i kuvati u slanoj vodi oko 20 min.. Sa junećeg ramsteka skinuti suvišne žilice, posoliti, pobiberiti i premazati sa obe strane senfom. Tako mariniran ramstek ispeći u tiganju na minimalnoj količini masnoće, a neposredno pred kraj pečenja podliti belim vinom. Kada je gotov, ramstek izvaditi iz tiganja, pa u preostaloj tečnosti kratko prodinstati povrće prethodno iseckano na štapiće. Servirati na tanjir bareni krompir, preko njega sotirano povrće, a preko svega ramstek. Dekoristati i poslužiti uz salatu od svežeg kupusa.
Porcija za odraslu osobu - 870 g
Energetska vrednost porcije - 520 kcal
Natrijum - 1500 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 120 mg
Belančevine - 41 g
Belančevine (%) - 31 %
Ugljeni hidrati - 56 g
Ugljeni hidrati (%) - 46 %
Vlakna - 15 g
Porcija za odraslu osobu - 435 g
Energetska vrednost porcije - 260 kcal
Natrijum - 750 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 11.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 20.5 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Vlakna - 7.5 g