Svinjsko meso iseći, izlupati tučkom za meso, staviti list praške šunke, malo trapista, uviti i pričvrstiti grančicom ruzmarina. Peći u gril tiganju na maslinovom ulju. Tikvice iseći na kolutove i sa čeri paradajzom grilovati u istoj posudi. Jelo servirati na tanjir, posuti sitno seckanim peršunovim listom i poslužiti uz raženi hleb.
Obrok sa povećanim sadržajem masti i belančevina. Sadržaj masti u obroku možete smanjiti ukoliko pripremljeno meso ispečete na roštilju ili u posuđu namenjenom za pečenje bez masnoća.
Porcija za odraslu osobu - 415 g
Energetska vrednost porcije - 520 kcal
Natrijum - 1170 mg
Masti - 24 g
Masti (%) - 41 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 93 mg
Belančevine - 40 g
Belančevine (%) - 30 %
Ugljeni hidrati - 38 g
Ugljeni hidrati (%) - 29 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 207.5 g
Energetska vrednost porcije - 260 kcal
Natrijum - 585 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 20.5 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 46.5 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 14.5 %
Vlakna - 4 g