Na delu zagrejanog ulja kratko propržiti začinjene krmenadle, a zatim ih staviti u vatrostalnu činiju. Na drugoj polovini ulja propržiti iseckan crni i beli luk, dodati isečen paradajz, malo propržiti, dodati kečap, paradajz pire, kukuruz šećerac i začine. Promešati i sipati preko krmenadli. Zapeći 20-ak minuta u zagrejanoj rerni na 200 *C. Krmenadle sa povrćem servirati uz prilog od barenog pirinča.
Kukuruz šećerac je još jedna namirnica koja može obogatiti našu ishranu i učiniti je raznolikijom. Skrob je sastojak koji je najviše zastupljen u zrnu kukuruza (73%) i predstavlja važan izvor energije. Ostali ugljenihidrati su jednostavni šećeri: glukoza, saharoza i fruktoza.
Porcija za odraslu osobu - 470 g
Energetska vrednost porcije - 520 kcal
Natrijum - 1100 mg
Masti - 22 g
Masti (%) - 36 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 67 mg
Belančevine - 30 g
Belančevine (%) - 22 %
Ugljeni hidrati - 56 g
Ugljeni hidrati (%) - 42 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 235 g
Energetska vrednost porcije - 260 kcal
Natrijum - 550 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 33.5 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 21 %
Vlakna - 2.5 g