Tikvicama odseći vrhove i izdubiti ih. Na ulje staviti naseckan crni i beli luk, propržiti, dodati sojine ljuspice pelat i začine. Promešati i smesom napuniti tikvice. Poređati tikvice u tepsiju i staviti da se peku u zagrejanu rernu na 200*C, 30-ak minuta. Na mešavini putera i ulja izgrilovati bukovače. Origano kratko sotirati na puteru pa naliti neutralnom pavlakom i kratko prokuvati. Servirati punjene tikvice sa sojinim ljuspicama uz bukovače na tanjir i preliti sosom od origana.
Porcija za odraslu osobu - 440 g
Energetska vrednost porcije - 430 kcal
Natrijum - 249 mg
Masti - 21 g
Masti (%) - 40 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 9 mg
Belančevine - 28 g
Belančevine (%) - 24 %
Ugljeni hidrati - 41 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 215 kcal
Natrijum - 124.5 mg
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 4.5 mg
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 20.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Vlakna - 3 g