Ćuretinu iseći na šnicle, rastanjiti tučkom, posoliti i pobiberiti. Feta sir usitniti, dodati iseckanu žalfiju i pršutu, promešati i staviti nadev preko ćuretine. Upakovati paketiće, pričvrstiti grančicom ruzmarina i kratko zapeći sa svih strana na zagrejanom ulju. Dodati iseckane šampinjone, preliti vinom i kuvati dok alkohol ne ispari. Preliti sokom od paradajza i pavlakom za kuvanje i krčkati na laganoj vatri dok se sos ne ukuva. Krompir staviti u činiju, dodati puter i mleko, usitniti i napraviti pire. Servirati punjenu ćuretinu u sosu uz pire krompir i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 490 g
Energetska vrednost porcije - 660 kcal
Natrijum - 1084 mg
Masti - 38 g
Masti (%) - 52 %
Zasićene masti - 16 g
Holesterol - 162 mg
Belančevine - 47 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 37 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 245 g
Energetska vrednost porcije - 330 kcal
Natrijum - 542 mg
Masti - 19 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 81 mg
Belančevine - 23.5 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 18.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 9.5 %
Vlakna - 1.5 g