Bundevu iseći na krupnije štapiće, kratko obariti u ključaloj vodi i ohladiti. Urolovati bundevu u listiće slanine, staviti u tepsiju i zapeći u rerni zagrejanoj na 250*C oko 10-ak minuta.
Pileće meso iseći na šnicle, posoliti i pobiberiti, začiniti hmeli sunelijem i ispeći na maslinovom ulju.
Na puteru upržiti brašno, doliti mleko, začiniti, sipati sok od limuna i kuvati dok se sos ne zgusne.
Piletinu preliti sosom od limuna i servirati uz rolovanu bundevu.
Porcija za odraslu osobu - 320 g
Energetska vrednost porcije - 350 kcal
Belančevine - 32 g
Belančevine (%) - 36 %
Masti - 19 g
Masti (%) - 47 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 84 mg
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 17 %
Natrijum - 645 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 160 g
Energetska vrednost porcije - 175 kcal
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 18 %
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 23.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 42 mg
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 8.5 %
Natrijum - 322.5 mg
Vlakna - 1 g