Toggle Navigation

 

Piletina u sosu od limuna sa bundevom

Khmeli-suneli je mešavina suvih začina biljaka iz Gruzije.

Plativoo
Priprema

Bundevu iseći na krupnije štapiće, kratko obariti u ključaloj vodi i ohladiti. Urolovati bundevu u listiće slanine, staviti u tepsiju i zapeći u rerni zagrejanoj na 250*C oko 10-ak minuta.

Pileće meso iseći na šnicle, posoliti i pobiberiti, začiniti hmeli sunelijem i ispeći na maslinovom ulju.

Na puteru upržiti brašno, doliti mleko, začiniti, sipati sok od limuna i kuvati dok se sos ne zgusne.

Piletinu preliti sosom od limuna i servirati uz rolovanu bundevu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 320 g

Energetska vrednost porcije - 350 kcal

Belančevine - 32 g

Belančevine (%) - 36 %

Masti - 19 g

Masti (%) - 47 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 84 mg

Ugljeni hidrati - 16 g

Ugljeni hidrati (%) - 17 %

Natrijum - 645 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 160 g

Energetska vrednost porcije - 175 kcal

Belančevine - 16 g

Belančevine (%) - 18 %

Masti - 9.5 g

Masti (%) - 23.5 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 42 mg

Ugljeni hidrati - 8 g

Ugljeni hidrati (%) - 8.5 %

Natrijum - 322.5 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g pilećeg belog mesa
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 800 g bundeve
    • 120 g slanine
    • 15 g putera
    • 1 kašika brašna
    • 250 ml mleka
    • sok od jednog limuna
    • so,
    • biber
    • začin hmeli suneli (kari, šafran, korijander)