Krompir iseći (krompir mora biti obaren 80%) na manje komade, staviti u tepsiju, preliti delom maslinovog ulja i zapeći oko 10-ak minuta u rerni zagrejanoj na 200*C.
Piletinu umotati u listiće slanine i peći na preostalom maslinovom ulju.
Zagrejati puter, dodati brašno i iseckanu mirođiju i uz stalno mešanje napraviti zapršku.
Dodati mleko, posoliti, pobiberiti, preliti medom i sokom od limuna i kuvati sos dok se ne zgusne.
Servirati piletinu u listićima slanine uz prilog od krompira, preliti sosom od mirođije i poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 440 g
Energetska vrednost porcije - 590 kcal
Belančevine - 46 g
Belančevine (%) - 31 %
Masti - 27 g
Masti (%) - 42 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 120 mg
Ugljeni hidrati - 39 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Natrijum - 923 mg
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 295 kcal
Belančevine - 23 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Masti - 13.5 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 60 mg
Ugljeni hidrati - 19.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 13.5 %
Natrijum - 461.5 mg
Vlakna - 2 g