Piletinu iseći, posoliti, pobiberiti, preliti uljem i ostaviti da odstoji oko pola sata.
Odstraniti koštice iz urmi.
Gorgonzolu usitniti, pomešati sa kiselom pavlakom i napuniti urme. Uviti urme u slaninu i kratko zapeći u zagrejanom tiganju.
Kruške oljuštiti, iseći i kratko kuvati u ključalom belom vinu.
Piletinu ispeci u zagrejanom tiganju.
Servirati piletinu sa urmama i kruškama, preliti redukovanim balzamikom i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 370 g
Energetska vrednost porcije - 650 kcal
Belančevine - 49 g
Belančevine (%) - 30 %
Masti - 29 g
Masti (%) - 40 %
Zasićene masti - 11 g
Holesterol - 138 mg
Ugljeni hidrati - 39 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Natrijum - 1130 mg
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 185 g
Energetska vrednost porcije - 325 kcal
Belančevine - 24.5 g
Belančevine (%) - 15 %
Masti - 14.5 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 5.5 g
Holesterol - 69 mg
Ugljeni hidrati - 19.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Natrijum - 565 mg
Vlakna - 2.5 g