Kus kus naliti vrelim bujonom, promešati i ostaviti da odstoji 10 minuta uz povremeno mešanje.
U zagrejanom gril tiganju izgrilovati isečenu i začinjenu piletinu.
Tikvice iseći na kolute i isto izgrilovati.
U šerpi propržiti bademe, dodati amareto, pastu od badema, uliti pavlaku i kratko prokuvati.
Servirati na tanjir kao sendviče: tikvice, kus kus, piletinu, probosti ruzmarinom i preliti sosom.
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 450 kcal
Belančevine - 10 g
Belančevine (%) - 9 %
Masti - 28 g
Masti (%) - 53 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 2 mg
Ugljeni hidrati - 41 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Natrijum - 417 mg
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 115 g
Energetska vrednost porcije - 225 kcal
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 4.5 %
Masti - 14 g
Masti (%) - 26.5 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 1 mg
Ugljeni hidrati - 20.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Natrijum - 208.5 mg
Vlakna - 2.5 g