Testeninu skuvati u ključaloj vodi u kojoj se kuvao spanać (da bi dobila zelenu boju), procediti i prohladiti.
Pastrmke posoliti i peći na zagrejanom ulju sa obe strane oko 10 minuta.
Na delu putera propržiti beli luk, dodati barenu testeninu, začiniti, staviti malo rendane kore od limuna i propržiti 2-3 minuta.
Na preostalom puteru blago propržiti mleveni badem, dodati pavlaku za kuvanje i kuvati dok sos ne proključa.
Servirati testeninu, preko nje staviti pastrmku i preliti sosom od badema.
Porcija za odraslu osobu - 480 g
Energetska vrednost porcije - 950 kcal
Belančevine - 65 g
Belančevine (%) - 25 %
Masti - 49 g
Masti (%) - 42 %
Zasićene masti - 15 g
Holesterol - 157 mg
Ugljeni hidrati - 89 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Natrijum - 371 mg
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 475 kcal
Belančevine - 32.5 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Masti - 24.5 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 7.5 g
Holesterol - 78.5 mg
Ugljeni hidrati - 44.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 16.5 %
Natrijum - 185.5 mg
Vlakna - 4 g