Na zagrejanom maslinovom ulju kratko ispržiti dimljenu pastrmku i izvaditi na tanjir da bi se ocedio višak masnoće. Iseckati anis i crni luk na listiće, staviti u činiju, dodati iseckan svež đumbir, narendanu koru i sok od limuna, suvo grožđe i obaren pirinač. Salatu od anisa promešati i servirati na tanjir. Dodati pastrmku, pobiberiti i dekorisati kolutovima limuna i pomorandže.
Anis ili komorač je jedna od najstarijih poznatih lekovitih biljaka. Ima antiseptično, antitoksično, antibiotičko i protivupalno svojstvo, a najčešće se koristi za lečenje poremećaja u funkcionisanju probave i infekcija disajnih puteva.
Porcija za odraslu osobu - 360 g
Energetska vrednost porcije - 365 kcal
Natrijum - 3665 mg
Masti - 25 g
Masti (%) - 35 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 75 mg
Belančevine - 54 g
Belančevine (%) - 33 %
Ugljeni hidrati - 52 g
Ugljeni hidrati (%) - 32 %
Vlakna - 12 g
Porcija za odraslu osobu - 180 g
Energetska vrednost porcije - 182.5 kcal
Natrijum - 1832.5 mg
Masti - 12.5 g
Masti (%) - 17.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 37.5 mg
Belančevine - 27 g
Belančevine (%) - 16.5 %
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 16 %
Vlakna - 6 g