Anis, šargarepu i praziluk iseći na štapiće. File izdubiti drškom od varjače i napuniti štapićima povrća. Na zagrejanom ulju prepeći filee sa svih strana, tako da dobiju zlatnožutu boju. Napraviti pire od krompira, mleka, putera i soli. Filee poređati u tepsiju i ukrasiti pireom koji smo stavili u dresir džak (kesa za dekorisanje). Zapeći filee sa pire krompirom oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200* C. Servirati glavno jelo uz prilog od barenog brokolija i krišku integralnog hleba.
Porcija za odraslu osobu - 470 g
Energetska vrednost porcije - 675 kcal
Natrijum - 900 mg
Masti - 28 g
Masti (%) - 36 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 87 mg
Belančevine - 45 g
Belančevine (%) - 26 %
Ugljeni hidrati - 67 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Vlakna - 17 g
Porcija za odraslu osobu - 235 g
Energetska vrednost porcije - 337.5 kcal
Natrijum - 450 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 43.5 mg
Belančevine - 22.5 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 33.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Vlakna - 8.5 g