Na ulju propržiti sitno iseckan crni i beli luk. Dodati šampinjone isečene na četvrtine, malo prodinstati i izvaditi na tanjir. U tiganj dodati puter i propržiti džigericu. Izvaditi je iz masnoće, dodati sitno sečen anis, naliti belim vinom i prokuvati par minuta. Na anis vratiti luk, šampinjone i džigericu, a potom dodati paradajz pelat. Začiniti po ukusu i servirati uz krišku crnog hleba.
Za ovaj obrok bi mogli da kažemo da predstavlja holesterolsku bombu, jer je količina holesterola u porciji skoro duplo veća od količine preporučene za ceo dan. Osobama sa kardiovaskularnim bolestima, dijabetesom, visokim vrednostima holesterola u krvi ovaj obrok se ne preporučuje.
Porcija za odraslu osobu - 380 g
Energetska vrednost porcije - 570 kcal
Natrijum - 470 mg
Masti - 25 g
Masti (%) - 41 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 529 mg
Belančevine - 38 g
Belančevine (%) - 28 %
Ugljeni hidrati - 40 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 13 g
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 285 kcal
Natrijum - 235 mg
Masti - 12.5 g
Masti (%) - 20.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 264.5 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %
Vlakna - 6.5 g